Kumlu kek tarifi

Malzemeler
Keki için;
2 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1, 5 su bardağı un(200 ml bardak ölçüsü)
Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağ
90 gram bitter çikolata
Vanilya
Üzeri için;
Yarım paketten biraz fazla sade petibör bisküvi
Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim iyice karıştıralım. Yağlanmış borcam fırın tepsimize harcımızı döküp önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim. Kekimizi fırından alalım ve 5 dakika Sonra üzerine 1 bardak sütümüzü gezdirelim. Muhallebisi için; Muhallebisi için gerekli olan tereyağ, vanilya ve çikolatası hariç diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştırıp ocağa alalım. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştıralım. Muhallebimiz kıvam alınca ocaktan alalım ve içerisine tereyağını, vanilyayı ve bitter çikolatayı ekleyip tekrar iyice karıştıralım ve direk kekimizin üzerine dökelim. Muhallebi soğuyunca üzerine petibör bisküvimizi rondodan geçirelim ve kekimizin üzerine döküp yayalım. Dolapta 3-4 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı