Beyaz ve bitter çikolatalı pasta

Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un

Beyaz çikolatalı kreması için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
75 gram beyaz çikolata

Bitter Çikolatalı kreması için;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
75 gram bitter çikolata

Yapılışı;
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek harcımızı hazırlayalım ve yağlanmış Borcam tepsimize boşaltalım ve önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.Kekimiz pişince üzerini bezle örtüp soğumaya bırakalım.
Beyaz çikolatalı krema için tencereye sütü,unu,pudra şekerini ve nişastayı katıp karıştıralım ve ocağa alıp kıvam alıncaya kadar pişirelim.Kremayı Ocaktan alıp vanilyayı,tereyağını ve beyaz çikolatayı ilave edip iyice karıştıralım ve mikser ile biraz çırpıp soğumaya bırakalım.

Bitter çikolatalı kremamızıda aynı şekilde hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Kekimizi kare şeklinde dilimlere keselim ve her dilimi 3 parçaya kesip ayıralım.İlk katını alıp bitter çikolatalı kremamızdan sürelim ve ikinci katını katıp onada beyaz çikolatalı kremamızdan sürüp üst katını katıp istediğimiz gibi süsleyelim.Bütün kek dilimlerine aynı işlemi uygulayalım.

Afiyet olsun☺️







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

El açması nefis ıspanaklı börek