Ev yapımı pastahane simiti

Malzemeler 1 buçuk su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket insant maya (10 gram) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz 4 buçuk su bardağı un Üzeri için; 1 çay bardağı su 2 kaşık üzüm pekmezi Bolca susam Hazırlanışı Bir kaba un haricindeki malzemeleri koyalım ve karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan fakat yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirelim. Geniş bir kaseye suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim. Hazırladığımız simidi önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye dizelim(eğer susamınız beyazsa tavada biraz biraz kavuralım). Önceden ısıtılmış 180°derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı