Ev yapımı pastahane simiti
Malzemeler
1 buçuk su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket insant maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
4 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
1 çay bardağı su
2 kaşık üzüm pekmezi
Bolca susam
Hazırlanışı
Bir kaba un haricindeki malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan fakat yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirelim.
Geniş bir kaseye suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparalım ve istediğimiz şekli verelim.
Hazırladığımız simidi önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye dizelim(eğer susamınız beyazsa tavada biraz biraz kavuralım).
Önceden ısıtılmış 180°derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun😊
Yorumlar
Yorum Gönder