Nefis peynirli ve maydanozlu poğaça

Malzemeler Hamuru için; 4 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1 kase ufalanmış beyaz peynir Ufak doğranmış maydanoz 3.5 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı Çörek otu Hazırlanışı İlk olarak yoğurma kabımıza yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu, pul biberi, kabartma tozunu ve 1.5 su bardağı unu alalım ve karıştıralım. Ardından ufalanmış peyniri ve ince doğranmış maydanozu ekleyelim, karıştıralım. Daha sonra geri kalan 2 su bardağı unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz hiç dinlenmeden hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize arada mesafe olacak şekilde dizelim. Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20-25 dakika kadar. Afiyet olsun☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı