Nefis midye poğaça

Midye poğaça tarifi; Hamuru için; 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket yaş maya(42 gram) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet yumurta akı(sarısı dışına sürülecek) 4-4,5 su bardağı un(kontrollü) Arası için; Oda ısısında tereyağ veya margarin İçi için; Beyaz peynir Maydanoz Üzeri için; Yumurta sarısı Yapılışı; Hamur için gerekli olan bütün malzemeyi bir kaba ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım.Daha sonra hamuru 12 parça beze haline getirelim.Her bir bezeyi pasta tabağı boyutunda açalım ve 6 şarlı olarak iki gruba ayıralım.İlk altı bezeyi aralarını yaglayarak üst üste katalım ve en üst bölümünü yağlamayalım.Diger altı bezeyede aynı işlemi uygulayalım.Daha sonra her birini 30 cm boyutunda ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde oklava ile çok bastırmadan açalım ve üzerini yaglayıp sıkıca sararak rulo haline getirelim.Digerinide aynı şekilde açıp yağlayıp rulo haline getirelim ve bir tabağa katıp buz dolabının normal kısmında 2 saat kadar bekletelim.Bekleyen ruloları bıçak ile 2 parmak enliliğinde keselim.Her bir parçayı elimizle bastırarak çay tabağı boyunda açalım ve arasında peynirli harcımızdan ekleyip kapatalım.Yaglı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Poğacalarımız fırından çıkınca üzerini bir bezle örterek bekletelim. Afiyet olsun☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı