Malzemeler
Hamuru için malzemeler;
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağ
1 adet yumurta sarısı(beyazı dışına)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1, 5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
3, 5 su bardağı un
Dışına bulamak için;
Susam
Yumurta akı
Hazırlanışı
İlk olarak hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve ununu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle şekil verip iki ucunu birbirine yapıştıralım.
Bütün parçalara aynı işlemi yaptıktan Sonra ilk önce ayırmış olduğumuz yumurta akına ve Sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yan yana dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun☺️
Körili tavuk ve pesto soslu makarna
Malzemeler Körili tavuk için Malzemeler; 2 adet tavuk göğsü 2 adet ufak kuru soğan 1 çay bardağı sıvı krema Köri Karabiber Kekik Kırmızı biber Tuz Sıvıyağ Enfes soslu makarna için; 1 paket penne makarna 1 adet fesleğenli pesto sos(190 gram) 1 çay bardağı sıvı krema Sıvı yağ Tuz Makarnayı haşlamak için su Hazırlanışı İlk olarak köri soslu tavuğumuzu hazırlayalım;Tavuk göğsünü ister julyen ister küp olarak doğrayalım ve iyice yıkayıp bir kaba alalım ve suyunu iyice süzdürelim. Ardından içerisine karabiberi, kırmızı biberi, kekiği ve biraz sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Kabın ağzını kapatıp dolapta 1 saat dinlenmeye bırakalım. Tavuğumuz dinlendikten sonra tavuğa başlamadan ilk önce makarnamızın suyunu ocağa katalım. İçerisine tuzunu ve sıvı yağını ekleyip suyu kaynamaya bırakalım. Su kaynayınca makarnamızı ilave edelim. makarnamız haşlanırken bizde körili tavuğumuza geri dönelim. Tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım. Tava içerisine çok az yağ ilave ed
Yorumlar
Yorum Gönder