Malzemeler Hamuru için malzemeler; 1 çay bardağı sıvı yağ 125 gram tereyağ 1 adet yumurta sarısı(beyazı dışına) 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1, 5 yemek kaşığı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 3, 5 su bardağı un Dışına bulamak için; Susam Yumurta akı Hazırlanışı İlk olarak hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve ununu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle şekil verip iki ucunu birbirine yapıştıralım. Bütün parçalara aynı işlemi yaptıktan Sonra ilk önce ayırmış olduğumuz yumurta akına ve Sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yan yana dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı