Malzemeler 4 adet oda ısısında yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı sıcak su 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 1, 5 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı Herkese Merhaba☺️ Sizlere pamuk gibi yumuşacık ve dev gibi kabaran pandispanya tarifim var☺️👌Mutlaka denemenizi öneririm👍 İlk olarak yumurtayı bir kabın içerisine alalım ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu ilave edip mikser ile 4 dakika boyunca yumurtalar köpürene kadar çırpalım. Ardından toz şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar 5 dakika boyunca kremsi kıvam alana kadar çırpalım. Bir kabın içerisine unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyelim ve yavaş yavaş harcın içerisine ekleyip aşağıdan yukarı doğru yavaşça tahta kaşık ile karıştıralım. Harcımız iyice karışınca çember kek kabinin altına yağılı kağıt serelim ve içerisine dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim. Pandispanyamız pişince fırından alalım ve ilk sıcaklığı geçince strec film ile saralım. Çünkü pandispanya kuruma yapmasın. Ben üç parçaya kestim. Sizlerde dilediğiniz şekilde kesip kullanabilirsiniz. Not; 24 cm’lik kalıp ölçüsü için uygundur☺️ Kolay gelsin☺️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Körili tavuk ve pesto soslu makarna

Pizza tadında sebzeli poğaça

Fırında patlıcan kebabı