Malzemeler
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Herkese Merhaba☺️
Sizlere pamuk gibi yumuşacık ve dev gibi kabaran pandispanya tarifim var☺️👌Mutlaka denemenizi öneririm👍
İlk olarak yumurtayı bir kabın içerisine alalım ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu ilave edip mikser ile 4 dakika boyunca yumurtalar köpürene kadar çırpalım. Ardından toz şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar 5 dakika boyunca kremsi kıvam alana kadar çırpalım.
Bir kabın içerisine unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyelim ve yavaş yavaş harcın içerisine ekleyip aşağıdan yukarı doğru yavaşça tahta kaşık ile karıştıralım. Harcımız iyice karışınca çember kek kabinin altına yağılı kağıt serelim ve içerisine dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim.
Pandispanyamız pişince fırından alalım ve ilk sıcaklığı geçince strec film ile saralım. Çünkü pandispanya kuruma yapmasın. Ben üç parçaya kestim. Sizlerde dilediğiniz şekilde kesip kullanabilirsiniz.
Not; 24 cm’lik kalıp ölçüsü için uygundur☺️
Kolay gelsin☺️
Körili tavuk ve pesto soslu makarna
Malzemeler Körili tavuk için Malzemeler; 2 adet tavuk göğsü 2 adet ufak kuru soğan 1 çay bardağı sıvı krema Köri Karabiber Kekik Kırmızı biber Tuz Sıvıyağ Enfes soslu makarna için; 1 paket penne makarna 1 adet fesleğenli pesto sos(190 gram) 1 çay bardağı sıvı krema Sıvı yağ Tuz Makarnayı haşlamak için su Hazırlanışı İlk olarak köri soslu tavuğumuzu hazırlayalım;Tavuk göğsünü ister julyen ister küp olarak doğrayalım ve iyice yıkayıp bir kaba alalım ve suyunu iyice süzdürelim. Ardından içerisine karabiberi, kırmızı biberi, kekiği ve biraz sıvı yağını ekleyip karıştıralım. Kabın ağzını kapatıp dolapta 1 saat dinlenmeye bırakalım. Tavuğumuz dinlendikten sonra tavuğa başlamadan ilk önce makarnamızın suyunu ocağa katalım. İçerisine tuzunu ve sıvı yağını ekleyip suyu kaynamaya bırakalım. Su kaynayınca makarnamızı ilave edelim. makarnamız haşlanırken bizde körili tavuğumuza geri dönelim. Tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım. Tava içerisine çok az yağ ilave ed
Yorumlar
Yorum Gönder